ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 9 συμμετοχές (παιδί με συνοδό) για το διαδραστικό εργαστήρι της παράστασης ”Δίπλα δίπλα” του Μικρού Εθνικού Θεάτρου

Το Μικρό Εθνικό Θέατρο έχει τα τελευταία χρόνια τη δική του στέγη, το ανακαινισμένο ισόγειο του θεάτρου REX. Εκεί μέσα συμβαίνουν πολλά μαγικά πράγματα…. Ένα επίλεκτο ρεπερτόριο παραστάσεων πλαισιωμένο από εκπαιδευτικά δρώμενα και εργαστήρια.

Δανείζομαι μια παράγραφο από το site του Μικρού Εθνικού, που νομίζω συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία γύρω από την οποία στηρίζονται όλες του οι δράσεις. Και όλη αυτή τη φιλοσοφία, από τη δική μου εμπειρία με τα παιδιά, την υπογράφω κι εγώ. Άλλωστε η Χρύσα (7 ετών) μου έχει δηλώσει ότι τις δύο καλύτερες παραστάσεις της έχει δει εκεί. Και φαντάζομαι τίποτα δεν είναι τυχαίο….

”Το θέατρο είναι συμπύκνωση όλων των πολύπλοκων δυναμικών που βρίσκονται κάτω από τα λόγια και υφαίνουν τον ιστό της ζωής. Για να ξετυλίξεις το κουβάρι αυτό, χρειάζεται να κινητοποιηθεί η σκέψη και η φαντασία. Χρειάζεται να πιστέψουμε στη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του να επινοήσει εξ αρχής τον εαυτό του, την ιστορία του, τον κόσμο του. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που θα έχουν μάθει να πιστεύουν ότι κάθε αλλαγή που θέλουμε ξεκινάει από μέσα μας και γύρω μας, και ότι πολλές μικρές παρεμβάσεις ενώνονται σε μια μεγάλη, τόσο στην τέχνη, όσο και στη ζωή.”

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα παιδική παράσταση με τίτλο “Δίπλα-Δίπλα” των Αγγέλου-Σίνη. Πρόκειται για μια νέα δουλειά που φτιάχτηκε ειδικά για το Μικρό Εθνικό,και κινείται σε άξονες που αφορούν πολύ το κάθε παιδί. Η συνθήκη στην οποία βασίζεται (ένα σκηνικό-οικοδομή που χτίζεται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών και με τη βοήθειά τους) είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και  η δημιουργική ομάδα το προσεγγίζει μ’ έναν κώδικα που ταιριάζει πολύ στα παιδιά -με επιρροές από τον βωβό κινηματογράφο και την σλαπστικ κωμωδία.

_ELG9618

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη

Από 7/12/2019

Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών αλλά μας αφορά όλους.

Μια ιστορία, ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και με τη δική τους βοήθεια. Οι βραβευμένοι συγγραφείς θεάτρου για παιδιά Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, συνεργάζονται για πρώτη φορά με την παιδική μας σκηνή, σε μία παράσταση με λίγα λόγια που έχει να πει πολλά. Από τί υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτίρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;

Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

_ELG8686 (1)

O Φοίβος Συμεωνίδης σκηνοθετεί με εφόδια τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου και της slapstick κωμωδίας και δημιουργεί χώρο για διάδραση. Οι μικροί θεατές παρακολουθούν μια όμορφη, αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό που μοιάζει πολύ με οικοδομή. Καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το «κατασκευαστικό» πανδαιμόνιο, προτείνοντας, στηρίζοντας, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις και συμβουλεύοντας τους ήρωες στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Έτσι το έργο λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο παράλληλα επίπεδα, το πραγματολογικό και το συμβολικό, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση τα μεγάλα ζητήματα της φιλίας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της προσπάθειας.

Ταυτότητα παράστασης
Ιδέα – Δραματουργία: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης
Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Χορογραφίες: Κατερίνα Γεβετζή
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Αφροδίτη Κλεοβούλου, Δαυίδ Μαλτέζε, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δανάη Τίκου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ |  3 συμμετοχές (παιδί και συνοδός) σε διαδραστικό εργαστήριο της παράστασης για κάθε μία από τις 3 Κυριακές στις 8,15 και 22/12. 

Για 3 Κυριακές του Δεκεμβρίου (8,15 και 22/12) αμέσως μετά την παράσταση, 30 παιδάκια και οι συνοδοί τους θα μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό εργαστήριο με στόχο να επεκταθεί η εμπειρία τους απ’ αυτήν και να κινητοποιηθεί η φαντασία και η δημιουργικότητά τους. 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών.

Το εργαστήριο, διάρκειας περίπου 40’,  θα καθοδηγήσει ο θίασος και θα πραγματοποιηθεί πάνω στη σκηνή, ενώ πιθανόν να εμπλέξει και τους γονείς.

Το Mom’s first cup προσφέρει 3 θέσεις για καθεμία απ’ αυτές τις Κυριακές (3 παιδάκια και οι συνοδοί τους) για να συμμετέχουν στο διαδραστικό εργαστήριο μετά την παράσταση. Οι νικητές θα κλείσουν και θα αγοράσουν το εισιτήριό τους είτε ηλεκτρονικά είτε από το ταμείο του Θεάτρου και το Μοm’s σε συνεργασία με το Μικρό Εθνικό θα προσθέσει το όνομά τους στη λίστα εκείνων που θα πάρουν μέρος στο διαδραστικό εργαστήριο!

unnamed

Τι πρέπει να κάνεις για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό:
1.Like στη σελίδα του Mom’s first cup! 2. Γράψτε ποια Κυριακή θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε στο διαδραστικό εργαστήριο (8,15 ή 22/12)
3.Share το ποστ του διαγωνισμού!

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.

Καλή τύχη σε όλους σας!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s