Ένα κομμωτήριο friendly for moms & kids | ”Nicolas”

Την πρώτη μου απόπειρα να γίνω ξανθιά την τόλμησα όταν ήμουνα στη β’ λυκείου. Φυσικά δεν προοριζόμουνα για κάτι τέτοιο. Άλλες εποχές τότε, χωρίς πολλές πιθανότητες για τέτοιες επιλογές. Είχα πάει για να κόψω τα μαλλιά μου, αλλά κάπου στην πορεία άλλαξε η διάθεση και ξεφύτρωσε μια επιθυμία χρόνων, ανεξάρτητη από την ηλικία. Το πρώτο μου κομμωτήριο για βαφή ήταν το Nicolas. Τότε στην Αγία Παρασκευή. Μέρος όπου συχνάζαμε σαν έφηβοι κάποια απογεύματα του Σαββάτου.

Από τότε κράτησα το χρώμα σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις του (κάποιες και να προσπαθήσεις πολύ δεν μπορείς να τις πετύχεις, ήταν δική μου εφεύρεση…). Και μετά από πολλά χρόνια έκανα ένα πισωγύρισμα στο φυσικό χρώμα. Σε αυτό που λένε ότι σου πάει πιο πολύ απ’ όλα. Εξακολουθώ να κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Πιο πολύ απ’ όλα σου πάει αυτό που σου αρέσει περισσότερο, γιατί μπορεί να πλασάρεις τον εαυτό σου καλύτερα και να το υιοθετήσεις ως μέρος σου. Άρα κάτι το φυσιολογικό, φυσικό.

Το ξανθό από μόνο του είναι μία ιδαίτερη περίπτωση. Μπορείς να αφιερώσεις τόμους στο κεφάλαιο ψυχολογία και ξανθό. Και είναι ένα χρώμα που πάντα σε κυνηγάει, αν το έχεις θελήσει, αν το έχεις ζήσει, αν το έχεις θαυμάσει στην τύπισσα απέναντι στο καφέ, μέσα στο μετρό. Σε μπουχτίζει κάποια στιγμή και νιώθεις την ανάγκη για μια αλλαγή πάλι. Σε κάτι πιο φλατ για τα δεδομένα σου. Σε κάτι πιο γήινο ίσως για τα δεδομένα των άλλων. Αλλά είναι σαν τον έρωτα. Αν ξυπνήσει πάλι η επιθυμία σου γι’ αυτό δύσκολα τιθασσεύεται. Και κάνεις ένα πισωγύρισμα και το αναζητάς ασυμβίβαστα. Like Now! It Was my turn!

Once blond, always blond!

Keep Blonding!

Feel Yourself!

Πριν λίγες ημέρες επέστρεψα στον τόπο του εγκλήματος, με μία αγωνία, με μία χαρά, με μία λαχτάρα.

53110788_391789828288308_6162505422323318784_n.jpg

Και δεν ήμουνα μόνη μου! Είχα την καλύτερη φιλεναδοπαρέα. Τη μικρή μου Χρύσα, που έκανε και φίλους!

53293083_424470738298757_1226495466913398784_n

Τα Nicolas είναι κλασική αξία. Μπαίνεις μέσα και είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα συμβεί θα σε ικανοποιήσει. Θα φύγεις νιώθοντας ότι πέτυχες το αποτέλεσμα που είχες στο μυαλό σου. Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, τουλάχιστον σε εμένα. Έχω συνήθως την αίσθηση ότι έπρεπε να τα κάνω κάπως αλλιώς ή ότι δεν έχει πετύχει έτσι όπως συμφωνήσαμε στην αρχή.

Αυτό που σίγουρα ανακάλυψα μετά από κάποια χρόνια, λόγω του ρόλου μου ως μαμά πια, είναι ότι είναι ένας χώρος εύκολος και προσιτός και σε παιδιά. Το Σάββατο που βρεθήκαμε εκεί και είχε ομολογουμένως πολλή κίνηση, υπήρχαν πολλά παιδάκια που είχαν έρθει με τις μαμάδες τους. Και δεν υπήρξε καμία σύγχυση, κανένα ευτράπελο από αυτά που φοβάσαι μη σου τύχουν σε έναν τέτοιο χώρο και δεν μπορείς να το διαχειριστείς.

Παρά τον χρόνο που κάτσαμε (ήταν μεγάλο το project της μεταμόρφωσης), δεν δυσανασχετήσαμε, δεν κουραστήκαμε, δεν γκρινιάξαμε. Είπιαμε τον καφεδάκο μας, μιλήσαμε, ζωγραφίσαμε και απολαύσαμε τη βροχούλα που έπεφτε στα τζάμια σε ένα σημείο ανοιχτό, ευάερο και ευήλιο!

53698391_1306435899494946_647692166432292864_n.jpg

Σίγουρα θα ξαναπάμε!!! Αυτή τη φορά υποσχέθηκα να φτιάξουμε μία τέλεια κοτσίδα για την Χρύσα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s