Στο GDPR μπορεί και να συμμορφωθούμε, σε κανονισμούς που θέτει ο κύκλος των γονέων όχι!

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πέρασαν σχεδόν 6 χρόνια για να αντιληφθώ κάποια θέματα σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών μου, τη θέση τους-και κυρίως τη δική μου θέση-μέσα στο κοινωνικό σύνολο, τις σχέσεις με τις άλλες μαμάδες, τα ”πρέπει”, τα ”θέλω”, τα ”μπορώ”, αλλά έστω και τώρα βλέπω κάποια πράγματα πιο καθαρά. Και κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

backpack-1836594_640-1

  1. Όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τηρώ τα κλισέ στους τρόπους των παιδιών μου απέναντι σε όσους τους μιλάνε και εκείνα δεν απαντούν. Αν δεν θέλουν να πουν καλημέρα, γεια, ευχαριστώ, είναι free να το κάνουν πια… Και όχι δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω την πιθανή τους αγένεια, λέγοντας ότι δεν ξύπνησε πολύ καλά σήμερα, είναι κουρασμένη… Απλώς δεν θέλει. Δεν τίθεται θέμα εκπαίδευσης, θέμα προτύπου, θέμα ανατροφής, προφανώς πάντα. Γιατί εγώ μιλάω με τον κόσμο, απαντάω ευγενικά και αν θυμάμαι καλά έχω πει στα παιδιά μου μέσα από παραμύθια, παραδείγματα ή ακόμα και μέσα από έντονες στιγμές ότι πρέπει να το κάνουν κι αυτά. Αλλά δεν πιάνει πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ευγενικά, δεν θα κοινωνικοποιηθούν, δεν θα μεγαλώσουν με αρχές…. Άλλωστε δεν θυμάμαι και εγώ ως παιδί να ήμουν και το πιο ευγενικό….
  2. Όχι, δεν θα μαλώνω πάντα το δικό μου παιδί για να μη φανεί ότι δεν είναι κακομαθημένο στους άλλους….Ναι φυσικά και θα το κάνω όπου πιστεύω ότι φταίει, χωρίς να χαϊδέψω κανενός τα αυτιά, αλλά παράλληλα θα πάρω και το μέρος τους, και ας κατσουφιάσουν οι άλλες μαμάδες, όταν θα νιώσω ότι αδικείται και εκείνο από κάποιο άλλο (ποτέ όμως δεν θα προσβάλλω, δεν θα φωνάξω και δεν θα το παίξω μαμά κανενός! Δεν είναι ο δικός μου ρόλος αυτός!)Αν και πια το καλύτερο είναι να βρίσκουν μόνοι τους τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων τους, γιατί πρόκειται για τις δικές τους σχέσεις, τις δικές τους παρέες, τα δικά τους θέματα, που εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε θέση…
  3. Όχι, δεν θα πω στο παιδί μου πια να κάνει κάτι που θέλω εγώ, γιατί αλλιώς θα κλάψω, θα στεναχωρηθώ. Δεν θα το εκβιάσω ψυχολογικά ούτε για εμένα ούτε για κανέναν. Αν θέλει ας το κάνει, δεν θα πρέπει να είναι δα και τόσο σημαντικό, ώστε να βάλω τα κλάμματα… (ε.λ.)
  4. Όχι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου πια αν θα πάρω μαζί μου στην έξοδο την κατάλληλη τσάντα με τα σούπερ αξεσουάρ για κάθε περίπσταση, με τα trendy νεσεσέρ, ειδικά για τα μπωλ, τις πάνες, το γάλα, κ.λπ. Θα πάρω αυτά που μπορώ να αποκτήσω, αυτά που μπορεί να μου αρέσουν γιατί είναι του γούστου μου και κάποια που μπορεί να είναι πρακτικά. Και ναι δεν είναι πάντα τέλεια τακτοποιημένα, γιατί η δική μου έξοδος είναι σχεδόν καθημερινή, δεν έχει την πολυτέλεια της τρομερής προετοιμασίας, δεν στέκεται στο πώς θα δειχτεί στις υπόλοιπες μαμάδες, αλλά στο να βγουν τα παιδιά έξω από το σπίτι, να τρέξουν, να παίξουν, να λερωθούν, να γυμναστούν, να ξεδώσουν.
  5. Όχι, δεν θα φορέσω το πιο κομψό, έστω αθλητικό, ντύσιμο, γιατί πρέπει να ανήκω και εγώ στις μαμάδες εκείνες που προσέχουν τι θα βάλουν ακόμα και σε αυτές τις συναναστροφές. Ναι, θα προσπαθήσω να μην είμαι τελείως ατημέλητη και ίσως έτσι για την ψυχολογία μου να βάλω και κραγιόν και ας μην πηγαίνει πολύ, αλλά σημασία έχει ότι εγώ νιώθω καλά με αυτό.
  6. Όχι, δεν θα με ενδιαφέρει καθόλου πια αν κουβαλάω μαζί μου την Άρτα και τα Γιάννενα από ταπεράκια με φαγητά που μόνο παιδική χαρά δεν θυμίζουν, τύπου κεφτεδάκια, βιδάκια, κ.λπ. Το βρίσκω πολύ πετυχημένο εκ μέρους μου αν τελικά τα φάνε! Δύο σε ένα. Και διασκάδαση και φαγητό! Αλλά παράλληλα, δεν θα πάθω και υστερία που δεν τηρήθαν οι κανόνες και φάγανε μπισκότα με σοκολάτα, αγοράσαμε cup cake, ενώ δεν ήταν στο πρόγραμμα και, παναγία μου, τολμήσαμε και πήραμε λουκουμά αντί για κουλούρι ή γιαούρτι…
  7. Όχι, δεν θα κοκκινίσω από ντροπή, ενίοτε και από το κακό μου, εάν τα μικρά δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες ευπρέπειας σε μία καφετέρια, γιατί κακά τα ψέμματα δεν αποτελεί και τον φυσικό τους χώρο, ούτε πάντοτε είναι εφικτό να τους το εξηγήσεις αυτό. Αν πάω σε καφέ είτε θα ξέρω ότι μπορεί να γκρεμιστεί το σύμπαν και εγώ να τρέχω σαν την τρελή είτε δεν θα πάω καθόλου και μέχρι την ηλικία που θα μπορούμε να συνεννοηθούμε σε άλλο επίπεδο θα την βγάλω με coffee on the way!

33898788_10216255863649237_6955539277757284352_n.jpg

Η αλήθεια είναι ότι μαζεύτηκαν πολλά όχι και εγώ δεν θεωρούμε αρνητικός άνθρωπος… Έχει τεράστια σημασία όμως, ως θετικός άνθρωπος, να μπορείς να λες και όχι και να προχωράς με τα δικά σου πιστεύω. Αυτά που έχεις επιλέξει και σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα ως άνθρωπος. Και αν αυτά είναι που θα δώσουν τροφή για σχόλια σε άλλους, τι σε πειράζει…Μόλις έγινες αντικείμενο συζήτησης και ανέβηκες σε δημοτικότητα!!!

Well done dear & KEEP GOING!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s