προτάσεις

Ας ζεστάνουμε τις καρδιές μας, τυλίγοντας ένα κασκόλ στους κορμούς των δέντρων…

Άγγιγμα ζεστασιάς με μία κίνηση. Βγάζουμε ένα από τα κασκόλ μας και το τυλίγουμε γύρω από ένα δέντρο, πιθανότατα σε κάποιες περιοχές, σε κάποια σημεία που να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Λίγο πράγμα με πολλή αγάπη που λένε και στην Κρήτη.

ΥΓ. Φωτογραφίστε τη δική σας κίνηση και ελάτε να τις ποστάρουμε όλες μαζί ως μήνυμα…

10929024_10152695917758262_2448200790972217037_n
Φωτογραφία από πολιτεία της Αμερικής, όπου κάτοικοι δώρισαν στα δέντρα τα κασκόλ τους με προορισμό του άστεγους.

Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών | Κόκκινη Αλεπού

logo120

Δεν έχει τύχει ακόμα να την γνωρίσω προσωπικά, αλλά παρακολουθώντας τη δουλειά που κάνει μέσα από την Κόκκινη Αλεπού καταλαβαίνω ότι η εμπειρία χρόνων συνάντησε το μεράκι και γέννησαν ένα ζεστό, φιλόξενο σπίτι γεμάτο από παραμύθια. Μιλάω για τη διαχειρίστρια και πνευματική μαμά του site Κόκκινη Αλεπού, Ζωή Κοσκινίδου, η οποία παρουσιάζοντας επίλεκτα κάθε φορά παραμύθια και δίνοντας έμφαση σε υπέροχες εικονογραφήσεις, όλες τους ιδιαίτερες, ξεχωριστές, μας υποδέχεται στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, αφήνοντάς μας να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές μας ανησυχίες για τους δικούς μας μικρούς ήρωες. Ταξιδεύουν άλλωστε εκεί έξω τόσα πολλά παιδικά βιβλία, παραμύθια, που είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξεναγηθείς από κάποιον που τα αγαπάει πολύ και έχει τη διάθεση και την αισθητική να σου προσφέρει μία πρώτη δόση από τη μαγεία τους. Και δεν μένει μόνο σε αυτό.Μας συντονίζει ημερολογιακά με εκδηλώσεις για το παιδικό βιβλίο, μας συστήνει την άλλη της αγάπη, τη μουσική και μας δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσουμε μέσω διαγωνισμών κάποιες από τις προτάσεις της. Μέσα από την Κόκκινη Αλεπού έχεις ακόμα την ευκαιρία να μάθεις πώς σκέφτονται οι δημιουργοί των ηρώων που αγκαλιάζουν ή θα αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι. Πώς τους δημιούργησαν, τι ονειρεύονται για αυτούς, τι θέλουν να μοιραστούν με εμάς, ποιο είναι το κρυφό τους μυστικό, πώς μεταφράζουν τη δική τους μαγεία σε φανταστικούς κόσμους του χθες, του σήμερα, του αύριο, του ποτέ…

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της Ζωής Κοσκινίδου με τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, στον οποίο πρόσφατα απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela για το παραμύθι του με τίτλο «Una ultima carta» (Ένα τελευταίο γράμμα), στην ερώτηση της Ζωής: ‘Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει πιο πολύ στο παιδικό βιβλίο;”, εκείνος απάντησε: 
”Η δημιουργική ελευθερία που σου εξασφαλίζει το γεγονός ότι σε μια ιστορία για παιδιά μπορεί να συμβεί και το πιο θεότρελο πράγμα. Και η ικανοποίηση που σου χαρίζει η πίστη ότι γράφοντας για παιδιά μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.”

Και μάς κάλυψε. Όπως ακριβώς μας καλύπτει και η Κόκκινη Αλεπού στις αναζητήσεις μας…

Επισκεφθείτε την Κόκκινη Αλεπού εδώ: http://kokkinialepou.gr/

withoutbirthdaypresents.jpg