κατασκευές

Βρίσκουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες και σας τις παρουσιάζουμε! Τις έχουμε φτιάξει κι εμείς και μας άρεσαν πολύ!!!

Διακοσμήστε τα βιβλία σας με το δικό σας γούστο!


Βίδες κατσαρές!

Ζωγραφίστε μία αστεία φατσούλα με διάφορα χρώματα και προσθέστε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, δίνοντάς του μία ιδιαίτερη πινελιά. Εμείς το φτιάξαμε και το κολλήσαμε με μαγνητάκια στο ψυγείο για να βλέπουμε κάθε μέρα τη νέα μας παρέα!

Υλικά: χαρτί, μολύβι, μαρκαδόρους, κόλλα, ζυμαρικά

109.JPG


Ένα ημερολόγιο τοίχου, οι αναμνήσεις του χρόνου!

Δημιουργώντας ένα ημερολόγιο τοίχου καταφέρνουμε να οργανώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα όλης της οικογένειας, καταγράφοντας ταυτόχρονα όλες μας τις δραστηριότητες που είναι σχεδόν αδύνατον να συγκρατήσουμε στη μνήμη μας με το πέρασμα των χρόνων. Φυλάσσοντάς το όμως και ξεφυλλίζοντάς το μετά από κάποια χρόνια λειτουργεί σαν ένας προσωπικός υπενθυμητής στιγμών. Όταν δε έχει φτιαχτεί και από εμάς και έχει φιλοτεχνηθεί και με τη βοήθεια των μικρών μας αυτό παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία μέσα μας.

Με την έναρξη του νέου έτους ξεκινάμε και καταγράφουμε, βάζοντας σε κάθε μήνα χωριστά τις δικές μας πινελιές συνδυάζοντας πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, συναισθήματα, κ.λπ.

Υλικά: 12 κόλλες χαρτί Α4, 1 clip board ντοσιέ (ό,τι χρώμα προτιμάμε), καρφί, black & decker (προαιρετικά) ff5e06fb-4d8f-41d6-8f8d-c057b6ba79d9.jpg._CB344522963_.jpg

Τα βήματα είναι απλά: Παίρνουμε 12 κόλλες χαρτί Α4. Από τα 3/4 της σελίδας και κάτω σχηματίζουμε ένα μεγάλο πλαίσιο, το οποίο το χωρίζουμε με χάρακα σε 7 στήλες σε κάθετη διάταξη και σε 5 στήλες σε οριζόντια διάταξη. Στο πάνω μέρος του πλαισίου αναγράφουμε τις ημέρες της εβδομάδας, οι οποίες αντιστοιχούν σε κάθε κελί. Ανάλογα με το ποια μέρα ξεκινάει ο μήνας που φτιάχνουμε γράφουμε με λεπτό μαρκαδοράκι μέσα σε κάθε κελί πάνω και αριστερά τους αριθμούς από το 1-30 και 1-31 για τους μήνες. Με τον ίδιο τρόπο συμπληρώνουμε όλα τα φύλλα που αντιστοιχούν σε κάθε ένα μήνα. Στη συνέχεια αγοράζουμε ή αξιοποιούμε ένα παλιό μας Clip board, είτε βάζοντας απλά τα φύλλα μέσα και στερεώνοντάς το στον τοίχο (με ένα καρφάκι) είτε ξεβιδώνοντας τον μηχανισμό που πιάνει τα φύλλα μόνο και τοποθετώντας τον επίσης σε κάποιο τοίχο με τη βοήθεια Blacke& decker.

diy-calendars-ideas-wall-calendar-2014-18-months-f46606-1

Μόνοι μας φτιάχνουμε την τύχη μας ή έστω το γούρι μας…

”Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει (ή προχώρει που μου πάει εξίσου καλά)”. Ανέκαθεν ο παράγοντας τύχη ήταν πολύ σημαντικός στη ζωή μας. Όταν μας πάει κάτι καλά στη ζωή μας το οφείλουμε εν μέρει και στο τυχερό μας. Όταν πάλι κάτι πάει στραβά χρεώνουμε και ένα μερίδιο ευθύνης στην κακιά μας την τύχη.

Η προσέλκυση της τύχης ήταν και παραμένει μία από τις συνήθειες αρκετών ανθρώπων όλων των εποχών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοιά της. Γούρι σημαίνει καλός οιωνός, το «μαγικό» αντικείμενο που μπορεί να φέρει τύχη. Στο κατώφλι δε της κάθε νέας χρονιάς, είναι περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν να την προσελκύσουν αγοράζοντας και προσφέροντας «γούρια» ή «τυχερά». Και σκέφτομαι: Εάν τα φτιάξουμε μόνοι μας, δεν αυξάνουμε ακόμα πιο πολύ την πιθανότητα να μας συντροφεύει καλή τύχη στο πέρασμα του χρόνου; Θα δείξει…Αξίζει πάντως μία προσπάθεια, αφού ότι φέρει τη δική μας ιδιαίτερη υπογραφή είναι σίγουρα πιο σπουδαίο, πιο μοναδικό και έχει καλύτερη τύχη…!

Το πέταλο

Lucky-Horseshoe-DIY-Decor-13.png

Το πέταλο του αλόγου θεωρείται  σύμβολο ευτυχίας και προστασία από το κακό μάτι. Γι’ αυτό αν το βρούμε πρέπει να το κρεμάσουμε πίσω από την πόρτα και μάλιστα με τα άνοιγμα προς τα πάνω, για να μπορεί να φωλιάσει μέσα του η Τύχη.

Υλικά

  • αφρώδες χαρτί (μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιο βιβλιοπωλείο με είδη χειροτεχνίας)
  • κόλλα
  • σπάγγο σε καφέ ή μπρονζέ χρώμα
  • διακοσμητικά υλικά (από απλά υλικά τύπου κουμπιά, λουλουδάκια πλαστικά, κλπ. έως χάντρες, πολύτιμους λίθους, κ.ά.)

Οδηγίες

Σχεδιάζουμε πάνω στο αφρώδες χαρτί το κομμάτι πατρόν που ακολουθεί. αφού το κόψουμε, ξεκινάμε να τυλίγουμε γύρω γύρω με τη βοήθεια της κόλλας τον σπάγκο που έχουμε αγοράσει, ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια διακοσμούμε το πέταλό μας με ό,τι υλικά θέλουμε.tip: προσέχουμε καλά να καλύψουμε τις γωνίες του πετάλου μας με μικρότερα κομμάτια από τον σπάγκο.

lucky-horseshoe-decor-sample
πατρόν

lucky-horseshoe-diy-decor-1

lucky-horseshoe-diy-decor-2

Πηγή: http://ourpeacefulplanet.com/


Κάτι παραπάνω από απλά χαρτόκουτα…

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναζητήσει χαρτόκουτα για να στοιβάξουμε τις ζωές μας και να τις ταξιδέψουμε σε άλλα μέρη. Άλλοτε κοντά, άλλοτε μακριά. Πόσες πάλι δεν τα έχουμε ξεφορτωθεί γρήγορα γρήγορα λόγω όγκου. Κάποια από αυτά όμως θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε για όμορφες κατασκευές που σίγουρα θα δώσουν χαρά στα παιδιά. Άλλωστε τα παιδιά συνηθίζουν να χαίρονται κατιτίς παραπάνω όταν συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες. Και όταν το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες τους, ακόμα καλύτερα!

Ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες και σχετικά απλές κατασκευές με χαρτόκουτα και ας δοκιμάσουμε μια μέρα να φτιάξουμε αυτήν που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους περισσότερο.

  1. dsc_3620pΠλυντήριο ρούχων | Βάζοντας ένα καλάθι απλύτων από μέσα θα μπορούσε ένα μεγάλο διαστάσεων χαρτόκουτο (πιθανόν από κάποια ηλεκτρική συσκευή, με τη βοήθεια ενός μαρκαδόρου) να μεταμορφωθεί σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση συλλογής απλύτων.

2. Ψυγείο ή ντουλ90f15145df026c00db14202959a2b6b8.jpgάπι | Χωρίζοντας ένα χαρτόκουτο μεγάλης διάστασης σε πάνω και κάτω τμήμα και προσθέτοντας κάποιες λεπτομέρειες (χερούλια, αυτοκόλλητα, κ.λπ.) ή ακόμα και ζωγραφίζοντάς το στα πλαϊνά και εμπλουτίζοντάς το μέσα με πλαστικά τρόφιμα, είναι ιδανικό και ως παιχνίδι για τα παιδιά και ως αποθηκευτικός χώρος για τους μεγάλους. tip:τα ράφια είναι λίγο πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά μπορούν να γίνουν εφόσον κόψετε

img_7239-550x366

3.Καστρόκουτο |Με απλά κοψίματα με το ψαλίδι και ένα κορδόνι για το άνοιγμα της πύλης μπορούμε να φτιάξουμε ένα μαγικό κάστρο για τους μικρούς μας ιππότες!

dsc08258-550x4124.Βενετσιάνικο κουτοχωριό | Πρόκειται για ένα χωριό από κουτιά όχι για κουτούς! Παίρνουμε 3 και παραπάνω κούτες, σε ό,τι μέγεθος θέλουμε, και βάφουμε με ακρυλικά χρώματα και χοντρούς μαρκαδόρους τις πόρτες των σπιτιών όπως τις φανταζόμαστε. Κάθε σπιτάκι θα έχει το δικό του στυλ. Όλα όμως θα έχουν παράθυρα και πόρτες για να μπαίνουν μέσα οι δικοί τους ήρωες.


ΧειΡοΤεχνίες εποχής

Κάθε εποχή έχει τα ιδιαίτερα γνώριμα χαρακτηριστικά της: τα χρώματά της, τα αρώματά της, τις γεύσεις της, τα λουλούδια της… Και όλα στον καιρό τους είναι μοναδικά και είναι ωραίο να τα γνωρίζουμε και να τα βιώνουμε μαζί με τα παιδιά μας με ξεχωριστούς  τρόπους, ώστε να τους δημιουργούμε παράλληλα θύμισες…

550_102287500

1.Πλάσματα από φύλλα | Στο δρόμο για το σχολείο συνηθίζουμε με την κόρη μου να μαζεύουμε κίτρινα, καφέ φύλλα όλων των διαστάσεων που μόλις πριν από λίγο καιρό άφησαν τα σπιτάκια τους στα κλαδιά και διακόσμησαν με τα σχήματα και τα χρώματά τους τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τους κήπους. Και στο σύνολό τους μοιάζουν με ένα μεγάλο σεντόνι χειμωνιάτικης διάθεσης…Τα βάζουμε όλα ανάμεσα στις σελίδες μεγάλων, χοντρών βιβλίων για αρκετές μέρες, ώστε να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε. Ήδη από μόνα τους έχουν περίεργα σχήματα και αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα μικρά πλάσματα. Παίρνουμε ακρυλικά χρώματα και προσθέτουμε λεπτομέρειες με το πινέλο μας που αναδεικνύουν τα ζωάκια που επιλέξαμε να φτιάξουμε. Μετά μπορούμε να κολλήσουμε τα φύλλα μας σε ένα χρωματιστό χαρτόνι ή ακόμα καλύτερα σε ένα μικρό λευκό τελάρο. Μόλις ετοιμάσαμε έναν υπέροχο χειμωνιάτικο πίνακα να διακοσμήσει το δωμάτιό μας!

550_1022875122. Επιτραπέζια διακοσμητικά δεντράκια |Όπως και παραπάνω, συλλέγουμε πολλά κίτρινα και καφέ φύλλα που μπορούμε να βρούμε παντού έξω και τα βάζουμε σε χοντρά μεγάλα βιβλία για αρκετές ημέρες. Παίρνουμε τα χάρτινα ρολά από τα χαρτιά τουαλέτας και τα βάφουμε με ακρυλικά χρώματα σε καφέ αποχρώσεις, ώστε να θυμίζουν τον κορμό των δέντρων. Μπήγουμε τα κλωναράκια των φύλλων που μαζέψαμε μέσα στα ρολά και τοποθετούμε 2-3 από αυτά πάνω στο τραπέζι μας. Για πιο εντυπωσιακό σκηνικό αφήνουμε κάποια φύλλα να πέσουν κάτω. Και ακόμα καλύτερα αγοράζουμε ένα μακρόστενο κομμάτι φυσική λινάτσα και δημιουργούμε ένα τύπου τραπεζομάντηλο (ράνερ) σαν φυσικό τοπίο.tip:προσέχουμε τα φύλλα που μαζεύουμε να έχουν τα κλωναράκια τους.


ΧειΡοΤεχνίες της σΤιΓμής

Μέσα σε πέντε λεπτά και με 2-3 υλικά που εύκολα μπορούμε να βρούμε φτιάχνουμε έξυπνες χειροτεχνίες, διαφορετικής αισθητικής και καθημερινής χρησιμότητας!

πηγή:@brightside