Να δημιουργούμε…

Βρίσκουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες και σας τις παρουσιάζουμε! Τις έχουμε φτιάξει κι εμείς και μας άρεσαν πολύ!!!

Διακοσμήστε τα βιβλία σας με το δικό σας γούστο!


Βίδες κατσαρές!

Ζωγραφίστε μία αστεία φατσούλα με διάφορα χρώματα και προσθέστε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, δίνοντάς του μία ιδιαίτερη πινελιά. Εμείς το φτιάξαμε και το κολλήσαμε με μαγνητάκια στο ψυγείο για να βλέπουμε κάθε μέρα τη νέα μας παρέα!

Υλικά: χαρτί, μολύβι, μαρκαδόρους, κόλλα, ζυμαρικά

109.JPG


Ένα ημερολόγιο τοίχου, οι αναμνήσεις του χρόνου!

Δημιουργώντας ένα ημερολόγιο τοίχου καταφέρνουμε να οργανώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα όλης της οικογένειας, καταγράφοντας ταυτόχρονα όλες μας τις δραστηριότητες που είναι σχεδόν αδύνατον να συγκρατήσουμε στη μνήμη μας με το πέρασμα των χρόνων. Φυλάσσοντάς το όμως και ξεφυλλίζοντάς το μετά από κάποια χρόνια λειτουργεί σαν ένας προσωπικός υπενθυμητής στιγμών. Όταν δε έχει φτιαχτεί και από εμάς και έχει φιλοτεχνηθεί και με τη βοήθεια των μικρών μας αυτό παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία μέσα μας.

Με την έναρξη του νέου έτους ξεκινάμε και καταγράφουμε, βάζοντας σε κάθε μήνα χωριστά τις δικές μας πινελιές συνδυάζοντας πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, συναισθήματα, κ.λπ.

Υλικά: 12 κόλλες χαρτί Α4, 1 clip board ντοσιέ (ό,τι χρώμα προτιμάμε), καρφί, black & decker (προαιρετικά) ff5e06fb-4d8f-41d6-8f8d-c057b6ba79d9.jpg._CB344522963_.jpg

Τα βήματα είναι απλά: Παίρνουμε 12 κόλλες χαρτί Α4. Από τα 3/4 της σελίδας και κάτω σχηματίζουμε ένα μεγάλο πλαίσιο, το οποίο το χωρίζουμε με χάρακα σε 7 στήλες σε κάθετη διάταξη και σε 5 στήλες σε οριζόντια διάταξη. Στο πάνω μέρος του πλαισίου αναγράφουμε τις ημέρες της εβδομάδας, οι οποίες αντιστοιχούν σε κάθε κελί. Ανάλογα με το ποια μέρα ξεκινάει ο μήνας που φτιάχνουμε γράφουμε με λεπτό μαρκαδοράκι μέσα σε κάθε κελί πάνω και αριστερά τους αριθμούς από το 1-30 και 1-31 για τους μήνες. Με τον ίδιο τρόπο συμπληρώνουμε όλα τα φύλλα που αντιστοιχούν σε κάθε ένα μήνα. Στη συνέχεια αγοράζουμε ή αξιοποιούμε ένα παλιό μας Clip board, είτε βάζοντας απλά τα φύλλα μέσα και στερεώνοντάς το στον τοίχο (με ένα καρφάκι) είτε ξεβιδώνοντας τον μηχανισμό που πιάνει τα φύλλα μόνο και τοποθετώντας τον επίσης σε κάποιο τοίχο με τη βοήθεια Blacke& decker.

diy-calendars-ideas-wall-calendar-2014-18-months-f46606-1

Μόνοι μας φτιάχνουμε την τύχη μας ή έστω το γούρι μας…

”Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει (ή προχώρει που μου πάει εξίσου καλά)”. Ανέκαθεν ο παράγοντας τύχη ήταν πολύ σημαντικός στη ζωή μας. Όταν μας πάει κάτι καλά στη ζωή μας το οφείλουμε εν μέρει και στο τυχερό μας. Όταν πάλι κάτι πάει στραβά χρεώνουμε και ένα μερίδιο ευθύνης στην κακιά μας την τύχη.

Η προσέλκυση της τύχης ήταν και παραμένει μία από τις συνήθειες αρκετών ανθρώπων όλων των εποχών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοιά της. Γούρι σημαίνει καλός οιωνός, το «μαγικό» αντικείμενο που μπορεί να φέρει τύχη. Στο κατώφλι δε της κάθε νέας χρονιάς, είναι περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν να την προσελκύσουν αγοράζοντας και προσφέροντας «γούρια» ή «τυχερά». Και σκέφτομαι: Εάν τα φτιάξουμε μόνοι μας, δεν αυξάνουμε ακόμα πιο πολύ την πιθανότητα να μας συντροφεύει καλή τύχη στο πέρασμα του χρόνου; Θα δείξει…Αξίζει πάντως μία προσπάθεια, αφού ότι φέρει τη δική μας ιδιαίτερη υπογραφή είναι σίγουρα πιο σπουδαίο, πιο μοναδικό και έχει καλύτερη τύχη…!

Το πέταλο

Lucky-Horseshoe-DIY-Decor-13.png

Το πέταλο του αλόγου θεωρείται  σύμβολο ευτυχίας και προστασία από το κακό μάτι. Γι’ αυτό αν το βρούμε πρέπει να το κρεμάσουμε πίσω από την πόρτα και μάλιστα με τα άνοιγμα προς τα πάνω, για να μπορεί να φωλιάσει μέσα του η Τύχη.

Υλικά

 • αφρώδες χαρτί (μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιο βιβλιοπωλείο με είδη χειροτεχνίας)
 • κόλλα
 • σπάγγο σε καφέ ή μπρονζέ χρώμα
 • διακοσμητικά υλικά (από απλά υλικά τύπου κουμπιά, λουλουδάκια πλαστικά, κλπ. έως χάντρες, πολύτιμους λίθους, κ.ά.)

Οδηγίες

Σχεδιάζουμε πάνω στο αφρώδες χαρτί το κομμάτι πατρόν που ακολουθεί. αφού το κόψουμε, ξεκινάμε να τυλίγουμε γύρω γύρω με τη βοήθεια της κόλλας τον σπάγκο που έχουμε αγοράσει, ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια διακοσμούμε το πέταλό μας με ό,τι υλικά θέλουμε.tip: προσέχουμε καλά να καλύψουμε τις γωνίες του πετάλου μας με μικρότερα κομμάτια από τον σπάγκο.

lucky-horseshoe-decor-sample
πατρόν

lucky-horseshoe-diy-decor-1

lucky-horseshoe-diy-decor-2

Πηγή: http://ourpeacefulplanet.com/


Κάτι παραπάνω από απλά χαρτόκουτα…

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναζητήσει χαρτόκουτα για να στοιβάξουμε τις ζωές μας και να τις ταξιδέψουμε σε άλλα μέρη. Άλλοτε κοντά, άλλοτε μακριά. Πόσες πάλι δεν τα έχουμε ξεφορτωθεί γρήγορα γρήγορα λόγω όγκου. Κάποια από αυτά όμως θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε για όμορφες κατασκευές που σίγουρα θα δώσουν χαρά στα παιδιά. Άλλωστε τα παιδιά συνηθίζουν να χαίρονται κατιτίς παραπάνω όταν συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες. Και όταν το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες τους, ακόμα καλύτερα!

Ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες και σχετικά απλές κατασκευές με χαρτόκουτα και ας δοκιμάσουμε μια μέρα να φτιάξουμε αυτήν που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους περισσότερο.

 1. dsc_3620pΠλυντήριο ρούχων | Βάζοντας ένα καλάθι απλύτων από μέσα θα μπορούσε ένα μεγάλο διαστάσεων χαρτόκουτο (πιθανόν από κάποια ηλεκτρική συσκευή, με τη βοήθεια ενός μαρκαδόρου) να μεταμορφωθεί σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση συλλογής απλύτων.

2. Ψυγείο ή ντουλ90f15145df026c00db14202959a2b6b8.jpgάπι | Χωρίζοντας ένα χαρτόκουτο μεγάλης διάστασης σε πάνω και κάτω τμήμα και προσθέτοντας κάποιες λεπτομέρειες (χερούλια, αυτοκόλλητα, κ.λπ.) ή ακόμα και ζωγραφίζοντάς το στα πλαϊνά και εμπλουτίζοντάς το μέσα με πλαστικά τρόφιμα, είναι ιδανικό και ως παιχνίδι για τα παιδιά και ως αποθηκευτικός χώρος για τους μεγάλους. tip:τα ράφια είναι λίγο πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά μπορούν να γίνουν εφόσον κόψετε

img_7239-550x366

3.Καστρόκουτο |Με απλά κοψίματα με το ψαλίδι και ένα κορδόνι για το άνοιγμα της πύλης μπορούμε να φτιάξουμε ένα μαγικό κάστρο για τους μικρούς μας ιππότες!

dsc08258-550x4124.Βενετσιάνικο κουτοχωριό | Πρόκειται για ένα χωριό από κουτιά όχι για κουτούς! Παίρνουμε 3 και παραπάνω κούτες, σε ό,τι μέγεθος θέλουμε, και βάφουμε με ακρυλικά χρώματα και χοντρούς μαρκαδόρους τις πόρτες των σπιτιών όπως τις φανταζόμαστε. Κάθε σπιτάκι θα έχει το δικό του στυλ. Όλα όμως θα έχουν παράθυρα και πόρτες για να μπαίνουν μέσα οι δικοί τους ήρωες.


ΧειΡοΤεχνίες εποχής

Κάθε εποχή έχει τα ιδιαίτερα γνώριμα χαρακτηριστικά της: τα χρώματά της, τα αρώματά της, τις γεύσεις της, τα λουλούδια της… Και όλα στον καιρό τους είναι μοναδικά και είναι ωραίο να τα γνωρίζουμε και να τα βιώνουμε μαζί με τα παιδιά μας με ξεχωριστούς  τρόπους, ώστε να τους δημιουργούμε παράλληλα θύμισες…

550_102287500

1.Πλάσματα από φύλλα | Στο δρόμο για το σχολείο συνηθίζουμε με την κόρη μου να μαζεύουμε κίτρινα, καφέ φύλλα όλων των διαστάσεων που μόλις πριν από λίγο καιρό άφησαν τα σπιτάκια τους στα κλαδιά και διακόσμησαν με τα σχήματα και τα χρώματά τους τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τους κήπους. Και στο σύνολό τους μοιάζουν με ένα μεγάλο σεντόνι χειμωνιάτικης διάθεσης…Τα βάζουμε όλα ανάμεσα στις σελίδες μεγάλων, χοντρών βιβλίων για αρκετές μέρες, ώστε να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε. Ήδη από μόνα τους έχουν περίεργα σχήματα και αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα μικρά πλάσματα. Παίρνουμε ακρυλικά χρώματα και προσθέτουμε λεπτομέρειες με το πινέλο μας που αναδεικνύουν τα ζωάκια που επιλέξαμε να φτιάξουμε. Μετά μπορούμε να κολλήσουμε τα φύλλα μας σε ένα χρωματιστό χαρτόνι ή ακόμα καλύτερα σε ένα μικρό λευκό τελάρο. Μόλις ετοιμάσαμε έναν υπέροχο χειμωνιάτικο πίνακα να διακοσμήσει το δωμάτιό μας!

550_1022875122. Επιτραπέζια διακοσμητικά δεντράκια |Όπως και παραπάνω, συλλέγουμε πολλά κίτρινα και καφέ φύλλα που μπορούμε να βρούμε παντού έξω και τα βάζουμε σε χοντρά μεγάλα βιβλία για αρκετές ημέρες. Παίρνουμε τα χάρτινα ρολά από τα χαρτιά τουαλέτας και τα βάφουμε με ακρυλικά χρώματα σε καφέ αποχρώσεις, ώστε να θυμίζουν τον κορμό των δέντρων. Μπήγουμε τα κλωναράκια των φύλλων που μαζέψαμε μέσα στα ρολά και τοποθετούμε 2-3 από αυτά πάνω στο τραπέζι μας. Για πιο εντυπωσιακό σκηνικό αφήνουμε κάποια φύλλα να πέσουν κάτω. Και ακόμα καλύτερα αγοράζουμε ένα μακρόστενο κομμάτι φυσική λινάτσα και δημιουργούμε ένα τύπου τραπεζομάντηλο (ράνερ) σαν φυσικό τοπίο.tip:προσέχουμε τα φύλλα που μαζεύουμε να έχουν τα κλωναράκια τους.


ΧειΡοΤεχνίες της σΤιΓμής

Μέσα σε πέντε λεπτά και με 2-3 υλικά που εύκολα μπορούμε να βρούμε φτιάχνουμε έξυπνες χειροτεχνίες, διαφορετικής αισθητικής και καθημερινής χρησιμότητας!

πηγή:@brightside


Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι

Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων με κάτι διαφορετικό, απλό και αρκετά εντυπωσιακό και για μικρούς και για μεγάλους!

πηγή:@PaxxiGR


| κουζινικά, καθημερινά κι άλλα… |

Κάποιες λέξεις, εκφράσεις, ατάκες τις έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με συγκεκριμένες στιγμές, εικόνες, φυσιογνωμίες, θύμισες. Πόσες ερμηνείες όμως μπορεί να έχουν, τι μας θυμίζουν, πόσο μας αγγίζουν και πού έγκειται η πολυδιάστασή τους. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά που συναντάμε ίσως πιο συχνά στην καθημερινότητά μας. 

Πάστα Φλώρα

Ας την μάθουμε, ας την φτιάξουμε, ας την θυμηθούμε

 • Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε στην Ελλάδα, αλλά πάστα φρόλα. Η πάστα φρόλα έλκει την καταγωγή της από την Ιταλία. Φρόλα σημαίνει θριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα.
 • Ας την φτιάξουμε! Υπάρχουν και εναλλακτικές με μπισκοτάκια πάστα φλώρα σε διάφορα σχήματα. Δείτε εδώ.
 • υγ. Η  πάστα φλώρα έχει μείνει περίφημη από τον πολυαγαπημένο ρόλο που έπαιξε η Μαίρη Αρώνη στο ”Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια”, οπότε μπορεί να περιγράψει την γυναίκα που της μοιάζει έχοντας τουπέ και ούσα μεγαλωμένη με γαλλικά και πιάνο.

Αμίμητες ατάκες της Πάστα Φλώρα:

-Τι λες Πάστα Φλώρα θα σου άρεσε να πάμε στο Λαγονήσι; -Α, όχι α πα πα. Δεν μπορώ να πάω σε ένα νησί γεμάτο λαγούς.

-Τα χορταρικά δεν παχαίνουν, μαμά.–Γιατί το λες αυτό Μίκα; Κι οι αγελάδες όλο χορταρικά τρώνε κι όμως είναι τετράπαχες.

– Ζωρζ… Πώς τον λέγανε αυτό τον άνθρωπο που πήγαινε κάθε πρωί ένας γύπας και του ‘τρωγε το συκώτι; – Προμηθέας. – Όχι καλέ. Ο Προμηθέας είναι βιβλιοπωλείο.

-Για το εξαιρετικό γεγονός, θα πιείτε ένα αμάρο σινιόρε; – Ένα μικρό. – Εγώ θα πάρω κάτι που δεν έχει αλκοόλ. Παχαίνει το αλκοόλ. Ας πιω ένα ουίσκι.

-Στέλιο πρέπει να κλάψω; -Δεν είναι απαραίτητο…


Βελόνα & κλωστή

Γυναικεία υπόθεση; Ατάκα αγαπημένης ταινίας; Ή δίκτυο αλληλεγγύης για ευάλωτες ομάδες γυναικών;

 • Το ”Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” (Α/Μ) ( ή Η γυνή να φοβήται τον άνδρα) είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κωμικές, αισθηματικές ταινίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου με πλήθος αναφορών στη ζωή και στα προβλήματα της μικροαστικής τάξης στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα. Γυρίστηκε το 1965 σε σκηνοθεσία Γεώργιου Τζαβέλλα, με πρωταγωνιστές τους Μάρω Κοντού και Γιώργο Κωνσταντίνου. Η ταινία θίγει, αρχικά, το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας. Μαζί με αυτό, όμως, άμεσα και ξεκάθαρα, παρουσιάζει τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το ζευγάρι του Γιώργου Τζαβέλλα είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που ξεπερνάει με αγώνα τις δυσκολίες της συμβίωσης και το πετυχαίνει. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιους ρόλους.

Ο διάλογος του ζευγαριού, με τη συμμετοχή της υπηρέτριας, Κατερίνας Γώγου, σχετικά με το κουμπί αντανακλά με γλαφυρότητα τη θέση της γυναίκας της τότε εποχής που δεν είχε αποκτήσει, κατακτήσει, τα νόμιμα δικαιώματά της ως η κυρία του κυρίου.Μετά από το βαρυσήμαντο αυτό συμβάν του γάμου, η Ελενίτσα μεταμορφώθηκε στην κα Κοκοβίκου με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Άραγε η κα Κοκοβίκου σε όλο της το μεγαλείο (προ και μετά Αντωνάκη) υφίσταται ακόμα στη σημερινή εποχή σε διάφορες παραλλαγές; The truth is out there…

 • Αλήθεια, γνωρίζουμε όλοι μας να ράβουμε κουμπί; Όχι;;;; Ας πάρουμε μια ιδέα.!
 • Η “βελόνα και κλωστή” ήταν το μέσο για να δημιουργήσουν οι φοιτήτριες της Νομικής σχολή του ΠΘ Σοφία Καραγιάννη και Δέσποινα Σουροβίκη, το δίκτυο «Knit2lead». Ένα δίκτυο αλληλεγγύης για ευάλωτες ομάδες γυναικών. Με οδηγό τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και την αλληλεγγύη και χρησιμοποιώντας τη μόδα ως εργαλείο, σκοπός του ”Knit2lesd” είναι να επισκέπτεται ευάλωτες ομάδες γυναικών – όπως κακοποιημένες, θύματα trafficking, φυλακισμένες, γυναίκες που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές – και να τις διδάσκει ράψιμο αλλά και με ποιον τρόπο να δημιουργούν καινούργια πράγματα με χρησιμοποιημένα υλικά. «Μέσα από αυτή τη δημιουργική απασχόληση πιστεύουμε ότι οι γυναίκες αυτές αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αναπτύσσουν μια νέα δεξιότητα, ενώ καλλιεργείται και το επιχειρηματικό τους πνεύμα», δήλωσε η Σοφία Καραγιάννη στην εκπομπή «Μικρόκοσμος» στο «Πρακτορείο FM». Τα εργαστήρια γίνονται κατά τις επισκέψεις των δύο νεαρών κοριτσιών στους χώρους φιλοξενίας των γυναικών, αλλά και μέσω Skype για όσες γυναίκες μένουν σε άλλες πόλεις. Για την κατασκευή των ρούχων στο Knit2Lead, χρησιμοποιούνται υφάσματα που είχαν άλλη χρήση (π.χ. λευκά είδη) αλλά δεν αξιοποιούνται πια. «Αυτό μαθαίνουμε στις γυναίκες. Ότι μπορούν να δούνε ένα υλικό που δεν το έχουν σκεφτεί και να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Να κάνουν την καθημερινότητά τους λίγο πιο όμορφη», τονίζει η Σοφία Καραγιάννη. Το επόμενο βήμα των δυο φοιτητριών είναι η δημιουργία ενός e shop μέσω του Knit 2 lead.

υγ. Το δίκτυο knit2lead κατάφερε να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα τύχουν οικονομικής ενίσχυσης από το Ίδρυμα Αγγελοπούλου, καθώς το project τους εγκρίθηκε για το φετινό πρόγραμμα υποτροφιών.


| ευκαιρίες για παρέα |

Τραπεζομαζώματα

16143993_1235055103198652_1546573031_n.jpg
Ευχαριστούμε την Ένη που μας άνοιξε το σπίτι της και μας άφησε να πάρουμε μία “μυρωδιά” από την προετοιμασία ενός ιδιαίτερου δείπνου με φίλους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ εύκολο πια να οργανώνουμε πολλές και συχνές συναντήσεις στο σπίτι με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, κ.ά., καθώς οι καθημερινές υποχρεώσεις του καθενός δεν αφήνουν ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση πολλές φορές για κάτι τέτοιο. Άσε που είναι δύσκολος και ο συγχρονισμός πια. Δευτέρα μπορείς; Όχι, όχι…Τρίτη μπορείς; Όχι, όχι…Το Σάββατο μπορώ. Ναι αλλά δεν μπορώ εγώ. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Μερικές πάλι φορές δεν μας φταίει ούτε η καθημερινότητα ούτε και ο ανεπαρκής χρόνος. Η ιδέα και μόνο για συναντήσεις, κυρίως όταν αυτές κανονίζονται στο δικό μας σπίτι, μας προκαλεί πονοκέφαλο. Να σκεφτείς τι να μαγειρέψεις, να πας για ψώνια, να μαγειρεύεις κάποιες ώρες, να φτιάξεις το σπίτι, να ντυθείς, να…, να…. και ξανά να…. Φαντάζει λίγο κουραστικό, πράγματι. Αν θυμόμασταν όμως κάθε φορά πως αισθανόμαστε την ώρα που μπαίνουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο σπίτι, τι όμορφα που μοιραζόμαστε στιγμές, που χτίζουμε τις σχέσεις μας και που δημιουργούμε αναμνήσεις όλοι μαζί, τότε απευθείας θα διαλύονταν οι όποιοι δισταγμοί να το οργανώσουμε. Και τι πιο ωραίο από το να το κάνουμε σωστά. Χωρίς πολλές φανφάρες μεν, αλλά δημιουργώντας μία όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα.

Το σπίτι δεν είναι μπιμπελό. Δεν φοβόμαστε να το τσαλακώσουμε, να το απολαύσουμε μόνο και μόνο για να μη το χαλάσουμε. Πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα μέρος που μπορούμε να απολαμβάνουμε την ηρεμία μας με την παρέα μας. Να είναι οικείο και συνάμα χρηστικό. Να το ανοίγουμε όσο πιο συχνά μπορούμε για να γεμίζει από συζητήσεις, γέλια, πειράγματα, ζωή!

Με απλές κινήσεις προετοιμασίας μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε μας τραπέζι σε μία ιδιαίτερη στιγμή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Χαμηλώστε τον φωτισμό, ανάψτε κεριά | Δεν χρειάζεται να ανάψετε τα μεγάλα φώτα του σπιτιού. Αρκεστείτε σε μικρές λάμπες, πάντα συνοδευόμενες από κεριά διαφόρων ειδών (μικρά, μεγάλα, σε σύνθεση, σκορπισμένα στον χώρο).

16117588_1235055139865315_134818830_n Βάλτε σουπλά ή φτιάξτε τα μόνοι σας | Μία από τις πιο μοναδικές πινελιές στο τραπέζι την δίνουν τα σουπλά. Ακόμα καλύτερα εάν αυτό είναι ξεχωριστό για κάθε καλεσμένο. Μπορείτε εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας ή για κάποιες πιο ιδιαίτερες προσκλήσεις να φτιάξετε δικά σας σουπλά που θα σας μείνουν και για επόμενες φορές. Διαφορετικά, μπορείτε απλώς να αγοράσετε φύλλα Α4 είτε λευκά είτε κάποιου χρώματος της προτίμησής σας και να τα τοποθετήσετε κάτω από το πιάτο των καλεσμένων σας, μαζί με μία μολυβοθήκη από καλοξυσμένα μολύβια στο κέντρο του τραπεζιού. Και αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του καθενός να σας εκπλήξει. υγ. τα ονόματα του καθενός και η ημερομηνία στο τέλος είναι απαραίτητα…μπορεί να δημιουργηθεί ολόκληρο αναμνηστικό άλμπουμ μετά από χρόνια.

Η μουσική να παίζει | Ατμόσφαιρα χωρίς μουσική δεν μπορεί να υπάρξει. Κάτι χαλαρωτικό, κάποια τραγούδια εποχής ίσως, ή αφήνοντας έναν αγαπημένο σταθμό να παίζει τις επιλογές του.

Στήστε το τραπέζι | Δεν χρειάζονται πολλά. Όσα έχουμε, εάν τα τοποθετήσουμε ισορροπημένα, θα φαίνονται πολύ όμορφα. Ένα απλό τραπεζομάντηλό (ίσως μονόχρωμο, γιατί σίγουρα θα έχουμε πολλά χρώματα στο τραπέζι ήδη) ή ένα απλό runner. Ένα δισκάκι με κεράκια και ανάλογα με την εποχή τα κατάλληλα αξεσουάρ του (μία κουκουνάρα, φύλλα κίτρινα, κόκκινα, λίγα άνθη αμυγδαλιάς, κ.λπ.). Κάθε πιάτο με το σουπλά του και τα μαχαιροπήρουνα τυλιγμένα σε μία πετσετούλα ή μία χαρτοπετσέτα (πάνω ή δίπλα στο πιάτο). Μέσα στο πιάτο ένα μικρό σοκολατάκι ή μία καραμελίτσα για μετά.

3

Βάλτε λουλούδια στα βάζα σας | Αλλάζουν τελείως την εικόνα του δωματίου, προσφέροντας ταυτόχρονα μία νότα αισιοδοξίας, ζωντάνιας, ζωής. Δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβα ή πολλά. Ακόμα και μία πρασινάδα αρκεί για να μεταμορφώσει τη διακόσμηση του σπιτιού. υγ. Εάν επισκέπτεστε τη λαϊκή αγορά κάθε εβδομάδα, προμηθευτείτε και ένα μικρό ματσάκι με λουλούδια εποχής που και μοσχοβολάνε και είναι οικονομικά.

Βάλτε πολλά μαξιλάρια | Οι μαξιλάρες είτε είναι πάνω στους καναπέδες είτε κάτω στο χαλί είτε ακόμα και στις καρέκλες δημιουργούν ένα παρεϊστικο στυλ που το νοσταλγούμε και το έχουμε ανάγκη όσο χρονών κι αν είμαστε.

Κρύψτε ποιηματάκια σε τυλιγμένες χαρτοπετσέτες | Πάρτε λευκά μικρά χαρτάκια, βρείτε όμορφα στιχάκια και γράψτε ένα για κάθε καλεσμένο. Μπερδέψτε τα και βάλτε στην τύχη μέσα σε κάθε πιάτο τυλιγμένο σε πετσετούλα ή χαρτοπετσέτα. υγ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγγο για να δέσετε τις πετσετούλες.

Ένα σοκολατάκι μέσα στο πιάτο | Για μικρούς και μεγάλους φίλους σαν γλύκισμα για το τέλος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s